BEL ONS
+31 0687879617
E-MAIL
info@butun.nl
OPENINGSTIJDEN
Ma. - vr. 08.00 - 19.00 uur

STUCWERK

Richtlijnen voor stucwerk kunt u hier vinden, wij werken altijd volgens de richtlijnen van TBA afbouw.

Hechtprimer

Hechtprimer wordt gebruikt als voorstrijk op wanden en plafonds zodat er hechting is op de wand en het plafond als het gips wordt aangebracht. Zonder het toepassen van voorstrijk bestaat er grote kans dan het stucwerk loslaat en er schade ontstaat. Hechtprimer is in verschillende vormen toepasbaar en is afhankelijk van de ondergrond waar het stucwerk moet worden aangebracht. Wij werken altijd conform de voorschriften van de leverancier zodat voor iedere ondergrond de juiste hechtprimer wordt gebruikt en er geen problemen ontstaan in de afwerking.

Gaasband

Gaasband wordt toegepast op scheuren en naden zodat deze na de gewenste afwerking niet meer zichtbaar zijn en terugkomen (mits de ondergrond niet meer werkt). Door de werking van de ondergrond (vaak bij nieuwbouw) ontstaan er bouwscheuren in de wanden en plafonds. Indien u een verlaagd plafond heeft brengen wij het stucwerk aan op de gipsplaten en gazen wij de naden af. Het aanbrengen van gaasband is conform de voorschriften van de leverancier.

Renovatievoorstrijk

Renovatievoorstrijk wordt toegepast als er roet of nicotine aanslag zit in de woning. Indien er geen renovatievoorstrijk wordt gebruikt kan het zijn dat de aanslag (vaak een gele kleur) door de nieuwe afwerklaag schijnt en u weer opnieuw kunt beginnen. Renovatievoorstrijk moet altijd minimaal 24 uur drogen, het kan zijn dat 1 laag niet voldoende is om het probleem op te lossen, in dat geval zullen wij u adviseren.

Hoekprofielen

Hoekprofielen (ook wel hoeknaalden, hoeksperen genoemd) worden toegepast op de uitwendige hoeken en op hoeken die bescherming nodig hebben. Deze afwerking wordt altijd standaard toegepast zodat u ten alle tijden een strakke afwerking heeft. Hoekprofielen zijn er van karton, plastic en aluminium. Voor zwembaden en buitenwerk gebruiken wij RVS hoekprofielen zodat er geen schade ontstaat door vocht in de ruimte waar wij het stucwerk hebben aangebracht.

Spackspuiten

Spackspuiten in een afwerking die veel wordt toegepast door aannemers op plafonds omdat dit een snelle en goedkope manier van afwerken is in de seriebouw. Als voorbereiding voor het spackspuiten is het repareren van beton naden een must om het plafond netjes af te werken.

Behangklaar stucwerk

Behangklaar stucwerk wordt veelal toegepast door aannemers in de nieuwbouw om de woning op te leveren zodat de wanden gereed zijn om te voorzien van (glasvezel)behang. Behangklaar stucwerk is niet geschikt om te voorzien van een latex omdat de ondergrond niet glad is en vol met oneffenheden zit. Hoekprofielen zijn vaak al wel aangebracht als bescherming.

Sausklaar stucwerk

Sausklaar stucwerk is een vorm die veel voorkomt in de afbouw, de ondergrond wordt voorzien van een hechtprimer, scheuren en naden voorzien van gaasband en uitwendige hoeken van hoekprofielen ter bescherming van de wanden. Sausklaar stucwerk is na droging, schuren en het vullen van de kleine gaatjes klaar of te voorzien van een hoogwaardige latex. Sausklaar stucwerk betekend dus niet dat u niets meer hoeft te doen voordat u gaat schilderen.

Sierpleister

Voor sierpleister is een behangklare ondergrond nodig om vervolgens de sierpleister aan te brengen. Sierpleister is er in verschillende korrelgrote en kan door middel van een sample bord worden gekozen.

Knauf Primer 300x240 1 250x240 - STUCWERK
Gaasband - STUCWERK
Renovatievoorstrijk - STUCWERK
Hoekprofiel BMN 250x250 - STUCWERK
Spack BMN Brander 250x250 - STUCWERK
Knauf MP 75 250x250 - STUCWERK
Knauf Rood 250x250 - STUCWERK
© 2020 Butun stukadoors - Website gemaakt door www.bedrukland.com , Algemene voorwaarden