Zelf stucen, of een stukadoor inschakelen?

Op het eerste gezicht kan stucwerk uitvoeren een eenvoudige klus lijken, maar dat is in de meeste gevallen toch maar schijn en daarom is het een beter idee om een stukadoor in te schakelen. Maar waarom is stucen dan zo moeilijk waardoor het best is om een stukadoor in te huren? Wel, dat komt doordat je muren strak, egaal en mooi moeten zijn. Een goede stukadoor kan hiervoor zorgen zodat de gestucte ruimte een luxueuze en propere uitstraling heeft. Daarnaast beschikken ze ook over een erkend kenmerk, waardoor je zeker kan zijn van zeer professioneel stucwerk. Deze kwaliteit kun je zelf niet behalen, zelfs niet na duizenden online tutorial video’s. Maar dat zijn zeker nog niet alle redenen om een stukadoor in te huren, hieronder hebben we ze allemaal op een rijtje gezet:

Als je een stukadoor inhuurt, krijg je garantie op het stucwerk
Wie een stukadoor inhuurt heeft recht op garantie. Dat betekent dat er als er iets misloopt of de kwaliteit van het stucwerk niet voldoende is, de stukadoor dit moet oplossen. Wanneer je zelf stuct, heb je uiteraard geen recht op garantie.

Advies van een deskundige
Een stukadoor kan je altijd vakkundig advies geven over stucwerk, zo weet je altijd wat het beste is voor jou en kun je een oplossing vinden als er problemen zijn. Zo kan een stukadoor bijvoorbeeld voor jou kiezen wat de beste soort stucwerk is voor jouw ruimte, eisen en wensen.

Je bespaart tijd
Stucwerk vereist heel wat tijd. Door stucwerk uit te besteden aan een stukadoor bespaar je dus niet alleen moeite, maar ook heel veel tijd. Deze tijd kun je dan zelf nuttig besteden aan de dingen die je graag doet en je werk. Daarnaast zorgt het inhuren van een stukadoor er ook voor dat het stucwerk veel sneller gedaan is. Dat komt doordat de stukadoor veel ervaring heeft met stucen, en dit dus veel sneller en beter kan dan iemand die nog nooit gestuct heeft.

Je kunt er zeker van zijn dat het stucwerk een goede kwaliteit zal hebben
Wanneer je zelf voor het eerst stuct, zul je geen goede kwaliteit leveren. Een ervaren stukadoor daarentegen, heeft al verschillende projecten succesvol afgewerkt en kan dus de beste kwaliteit van stucwerk leveren. Je kan er dus zeker van zijn dat het stucwerk goed en professioneel is uitgevoerd, en dat het nog lang zal meegaan.

Meer comfort in huis
Na het stucwerk, kun je genieten van dat extra wooncomfort waar stucwerk voor zorgt. Je plafonds en muren zijn dan immers egaal, strak en ogen luxueus. Ook stijgt de isolatiewaarde van je huis door stucwerk te laten uitvoeren.

Geniet van een laag btw-tarief
Op de meeste producten en diensten betaal je 21% in Nederland, dat is bij stucwerk echter niet altijd het geval. Is je huis ouder dan 2 jaar? Dan betaal je maar 9% belastingen op de kosten van de stukadoor. Zo bespaar je al snel enkele honderden euro’s, zeker bij grote projecten kan dit voordeel fel oplopen.