Stucwerk

Stucwerk

U kunt bij ons terecht voor het plaatsen van stucwerk voor uw woning of pand. Wij zorgen ervoor dat uw wand en plafond er verfrissend en strak uit komt te zien. Alle oneffenheden worden door ons verwijderd en we zorgen voor de juiste afwerking. Dit doen we altijd in overleg met u, zodat u ook de gewenste kleur vooraf kunt kiezen.

De hoogste kwaliteit

Als er één zaak is die bij ons hoog in het vaandel staat, dan is dat wel het bieden van de hoogste kwaliteit. Dat komt doordat onze professionals stucen op traditionele wijze. Dit houdt in dat wij nog altijd veel handwerk verrichten om zo het stucwerk zo nauwkeurig mogelijk te verrichten. Hierdoor gaat het geleverde werk jarenlang mee. Bij ons bent u verzekerd van een mooie gestucte muur die makkelijk te onderhouden is.

Direct sausklaar

Door ons in te schakelen voor het stucwerk, zorgen we ervoor dat alle oneffenheden uit de muren verdwijnen. Hierdoor creëren we een ideaal vertrekpunt voor het verven en behangen van uw muren, waardoor u sneller resultaat ziet. Een mooi strak geheel is nu eenmaal makkelijker te bewerken. Kiest u voor ons, dan kiest u voor ervaren professionals die het werk doen met passie.

Voor alle soorten muren

Onze veelzijdige professionals zijn breed inzetbaar, van woningen tot kantoorpanden, wij maken hier geen onderscheid in. Wij geloven simpelweg dat alle muren te stucen zijn. Zelf gemetselde muren vol oneffenheden zijn strak te maken op deze wijze. De stukadoor kan ervoor kiezen om eerst een laag raapwerk aan te brengen om hiermee de muur in betere staat te brengen. Als het alleen om scheurtjes en oneffenheden gaat, kan de stukadoor kiezen voor een dunne stuclaag die vaak voldoende is. Dit wordt ook wel pleisterwerk genoemd. Ook voor deze dienst kunt u bij ons terecht.

De hoogste kwaliteit

Bij ons bent u verzekerd van de beste, ervaren stukadoors. Daardoor zijn we in staat elke muur snel en strak op te leveren. De muren zijn direct gereed om te verven met latex. Zo kunt u snel de muur van uw dromen realiseren. Dit woont en/of werkt comfortabeler. Wij helpen u hier graag bij door samen met u een plan te maken en dit vervolgens nauwkeurig en efficiënt uit te voeren. Zo zijn we in staat uw project tijdig af te ronden.

De voordelen van stucwerk

  • Strak en glad resultaat
  • Stucen kan in bestaande bouw
  • Traditioneel of machinaal aan te brengen
  • Direct te schilderen of behangen naar eigen wens

Richtlijnen voor stucwerk kunt u hier vinden, wij werken altijd volgens de richtlijnen van TBA afbouw.

Hechtprimer

Hechtprimer

Hechtprimer wordt gebruikt als voorstrijk op wanden en plafonds zodat er hechting is hierop als het gips wordt aangebracht. Zonder het toepassen van voorstrijk bestaat er grote kans dat het stucwerk loslaat en er schade ontstaat. Hechtprimer is in verschillende vormen toepasbaar en is afhankelijk van de ondergrond waar het stucwerk moet worden aangebracht. Wij werken altijd conform de voorschriften van de leverancier zodat voor iedere ondergrond de juiste hechtprimer wordt gebruikt en er geen problemen ontstaan in de afwerking.

Gaasband

Gaasband

Gaasband wordt toegepast op scheuren en naden zodat deze na de gewenste afwerking niet meer zichtbaar zijn en terugkomen (mits de ondergrond geschikt is). Door de werking van de ondergrond (vaak bij nieuwbouw) ontstaan er bouwscheuren in de wanden en plafonds. Indien u een verlaagd plafond heeft brengen wij het stucwerk aan op de gipsplaten en gazen wij de naden af. Het aanbrengen van gaasband is conform de voorschriften van de leverancier.

Renovatievoorstrijk

Renovatievoorstrijk

Renovatievoorstrijk wordt toegepast als er roet of nicotine aanslag zit in de woning. Indien er geen renovatievoorstrijk wordt gebruikt, kan het zijn dat de aanslag (vaak een gele kleur) door de nieuwe afwerklaag schijnt en u weer opnieuw kunt beginnen. Renovatievoorstrijk moet altijd minimaal 24 uur drogen.Het kan voorkomen dat 1 laag niet voldoende is om het probleem op te lossen. In dit geval zullen wij u hiervan vooraf op de hoogte stellen en adviseren.

Hoekprofielen

Hoekprofielen

Hoekprofielen (ook wel hoeknaalden of hoeksperen genoemd) worden toegepast op de uitwendige hoeken en op hoeken die bescherming nodig hebben. Deze afwerking wordt altijd standaard toegepast zodat u ten alle tijden een strakke afwerking heeft. Hoekprofielen bestaan in materialen als karton, plastic en aluminium. Voor zwembaden en buitenwerk gebruiken wij RVS hoekprofielen zodat er geen schade ontstaat door vocht in de ruimte waar wij het stucwerk hebben aangebracht.

Spackspuiten

Spackspuiten in een afwerking die veel wordt toegepast door aannemers op plafonds omdat dit een snelle en goedkope manier van afwerken is in de seriebouw. Als voorbereiding voor het spackspuiten is het repareren van beton naden een vereiste om het plafond netjes af te werken.

Behangklaar stucwerk

Behangklaar stucwer

Behangklaar stucwerk wordt veelal toegepast door aannemers in de nieuwbouw om de woning op te leveren zodat de wanden gereed zijn om te voorzien van (glasvezel)behang. Behangklaar stucwerk is niet geschikt om te voorzien van latex omdat de ondergrond niet glad is en vol met oneffenheden zit. Hoekprofielen zijn vaak al wel aangebracht als bescherming.

Sausklaar stucwerk

Sausklaar stucwerk

Sausklaar stucwerk is een vorm die veel voorkomt in de afbouw. De ondergrond wordt voorzien van een hechtprimer en de scheuren en naden worden voorzien van gaasband. De uitwendige hoeken worden voorzien van hoekprofielen ter bescherming van de wanden. Sausklaar stucwerk is na het drogen, schuren en het vullen van de kleine gaatjes klaar en te voorzien van een hoogwaardige latex. Sausklaar stucwerk betekent echter niet dat de muur gereed is om op te schilderen.

Sierpleister

Sierpleister

Voor sierpleister is een behangklare ondergrond nodig om vervolgens de sierpleister aan te brengen. Sierpleister is er in verschillende korrelgroottes en kan door middel van een sample bord worden gekozen.