Kosten stucadoor

Vorige slide
Volgende slide

Een van de eerste dingen die je zou willen weten als je een stukadoor zoekt is hoeveel hij in rekening brengt. Het is immers belangrijk om te bepalen of de tarieven van een stukadoor betaalbaar zijn of niet. Lees verder om te leren hoeveel het kost om je muren of plafonds te laten pleisteren en hoe je kunt besparen op de pleister kosten.

Inhoudsopgave

Gemiddelde tarief van een stukadoor

Het pleisteren van een plafond is duurder dan het pleisteren van een muur. Het pleisteren van een muur kan ergens tussen de € 9,95 en € 13,95 per vierkante meter kosten, afhankelijk van de grootte van de kamer, terwijl het pleisteren van een plafond ergens tussen de € 15 en € 22,95 per vierkante meter kan kosten, afhankelijk van de grootte van de kamer.

Wil je weten hoeveel het kost om een NOA gecertifieerde stukadoor in te huren? Hieronder vind je een ruwe schatting van de prijs per vierkante meter voor het stukadoren van je huis.

Stucadoor dienst Gemiddelde prijs per m²
Behangklaar stucen € 9,95 - € 14,95
Sausklaar stucen € 8,95 - € 19,95
Sierpleister € 12,95 - € 19,95
Spachtelpuz € 15 - € 18
Plafond stucen € 15 - € 22,95
Duun Pleisteren € 9,95 - € 13,95
Schuurwerk € 15,95 - € 23,95
Raapwerk € 15,95 - € 31,95
Buitengevel stucwerk € 40 - € 120
Buitengevel isolatie € 100 - € 180
Basebeton € 80 - € 100

Groot of klein ruimte stucen

Wil je veel muren of plafonds stucen? Het kan zinvol zijn om dit werk te verdelen en de kosten over een langere periode af te schrijven. Wij adviseren echter het hele project in één keer uit te besteden als dat mogelijk is. De pleisterkosten dalen per vierkante meter naarmate de oppervlakte toeneemt. Als je een groot gebied pleistert, kan de stukadoor de klus sneller en met minder afval klaren, en hoef je maar één keer te betalen voor extra's als steigers of voorrijkosten. Voor grotere klussen staan we ook open voor het aanbieden van korting.

Het prijsverschil voor wanden of plafond stucen

Het pleisteren van een huis kan per situatie verschillen. Dat komt doordat de kosten voor het inhuren van een stukadoor nogal variëren. Als je een muur of ander oppervlak laat stucen, wat voor soort stucwerk kies je dan, hoeveel zal het kosten per vierkante meter, en hoe groot is het gebied dat je wilt laten doen? Het pleisteren van een brede, rechte muur in de woonkamer zal minder duur zijn dan het pleisteren van een kleine toiletkamer met veel hoekjes en gaatjes, deurkozijnen en raamkozijnen die het proces zouden vertragen net zoals de prijs zouden opdrijven. Het pleisteren van een plafond is duurder dan het pleisteren van een muur, omdat daarvoor een hogere steiger en een langere ladder nodig zijn.

Snel en gemakkelijk wanden stucen

Een voordeel van het gebruik van stucwerk is dat je je eigen tarieven kunt bepalen. Natuurlijk moet je het tarief van de stukadoor en de materiaalkosten plus BTW meerekenen, maar het belangrijkste element in de uiteindelijke kosten mag je zelf bepalen. De soort stucwerk in kwestie. Er is een breed scala aan prijsklassen voor stucwerk. Wil je een prachtige wand- of plafondafwerking, maar zit je op een budget? Dan kun je het beste spuitverf op de muren of het plafond gebruiken. Omdat voor het aanbrengen van spuitpleister een spuitmachine wordt gebruikt, kan de stukadoor snel en effectief werken. Dit betekent dat het werk snel en goedkoop kan worden afgerond. Bij het bespreken van de offerte kijken we daarom altijd naar wat je precies nodig hebt, zodat we het juiste advies kunnen geven op basis van je budget.

Voor pleisterwerk wordt slechts 9% btw in rekening gebracht.

We betalen allemaal btw, maar we willen er niet voortdurend aan herinnerd worden. Goed nieuws: stucwerk komt in aanmerking voor een verlaagd Btw-tarief. Zit er meer dan twee jaar op je huis? Dan wordt de btw daarna verlaagd van 21% naar 9%. Zowel de materialen als de arbeid van de stukadoor komen in aanmerking voor het verlaagde Btw-tarief. Benieuwd wat dit voor jou en je situatie inhoudt? Neem direct met ons contact op zodat we je hierover expletief over kunnen inlichten. Als je huis echter ouder is dan twee jaar, kun je profiteren van het verlaagde btw-tarief. Profiteer van de huidige btw-korting en je kunt honderden euro's besparen op de stukadoorskosten.

Prijsgunstige stucwerk uitbesteden

Het pleisteren van een huis, of het nu gloednieuw is of er al een tijdje staat, is geen klus voor een weekend-klusser. Naast deskundigheid en snel denken is deze taak zeer specialistisch. Verder heb je een NOA gecertificeerd bedrijf nodig om de juiste garantie voor je stucwerk te kunnen geven.

Door te langzaam te werken zal het pleisterwerk te snel drogen, waardoor het onmogelijk wordt om de muren of plafonds glad en strak te krijgen.

Er zijn gelukkig enkele mogelijkheden om de kosten van het inhuren van een stukadoor te drukken. Zo kun je er zeker van zijn dat je voor ons stucwerk nooit meer dan nodig per vierkante meter zult uitgeven, en we kunnen onze scherpe prijzen aantonen met een prijsopgave.

Daardoor kun je rekenen op Butun.nl en betaal je nooit te veel per vierkante meter.

Vorige slide
Volgende slide
Stukadoor offerte aanvragen?

Om een goed en realistisch beeld te krijgen van de exacte kosten voor het laten stuken is het altijd verstandig een vrijblijvende offerte op te vragen. Wij komen dan ook graag met u in contact, om uw eventuele vragen te beantwoorden en u een advies op maat te geven.