Buitengevelisolatie

Gevelisolatie

 Ons afbouwbedrijf is specialist in het onafhankelijk aanbrengen van duurzame gevelisolatie die we voor u aanbrengen volgens de Komo certificering (Ispo gevels)

Gevelisolatie wordt aangebracht met EPS-platen die de nieuwe thermische schil vormen aan de buitenkant van uw woning. Zo wordt niet alleen de isolatiewaarde verbeterd, maar ook cosmetisch ziet u woning er weer netjes uit. Gevelisolatie kunnen we op verschillende manieren afwerken:

Sierpleister & Schuurwerk

Is een hoogwaardig decoratief pleistersysteem wat wordt toegepast op gevelisolatie, deze kan op elke gewenste RAL-kleur gemaakt worden of u kiest ervoor om de sierpleister te voorzien van een 2 laags verfsysteem.

2 laags verfsysteem gevelisolatie
Sierpleister is af te werken met een 2 laags verfsysteem wat waterafstotend is en dampopen gemaakt met een siliconenhars. Belangrijk is dat u het verfsysteem aanbrengt wat bij het gevelisolatiesysteem hoort. Door het aanbrengen van een 2 laags verfsysteem stelt u het onderhoud uit waardoor alleen reinigen voldoende is.

Minerale steenstrippen

Minerale steenstrippen bieden eindeloze designmogelijkheden voor uw buitengevel. Deze zijn licht van gewicht en op maat na te maken zodat u het uiterlijk heeft van de bestaande baksteen. (en bijna niet te onderscheiden) Steenstrips zijn flexibel, licht van gewicht en duurzaam aan te brengen op ieder gevelproject. Minerale steenstrippen zijn verkrijgbaar in ieder formaat tot 135 × 300 mm.
Minerale steenstrippen worden met de hand gemaakt zodat iedere steenstrip uniek is.

Minerale steenstrippen worden toegepast op ongeïsoleerde ondergronden en geïsoleerde ondergronden in de nieuwbouw of renovatie. Deze kunnen ook binnen worden toegepast op bijvoorbeeld een schouw of wand.

Keramische steenstrippen

Keramische steenstrippen zijn gezaagde stenen die 1,5 tot 2 cm dik zijn en bieden ook diverse designmogelijkheden voor uw buitengevel. Keramische stenen zijn net als de minerale steenstrippen te bestellen in diverse diktes, kleuren en structuren.

Keramische steenstrips zijn dunne bakstenen van ca. 1,5 á 2,5 cm. Ze kunnen alleen als systeem worden toegepast op zowel prefab panelen als ook ‘in situ’ ofwel verwerking op de bouwplaats. Net als gevelbakstenen zijn steenstrips leverbaar in talloze kleuren en texturen. 

Keramische stenen worden toegepast op ongeïsoleerde ondergronden en geïsoleerde ondergronden in de nieuwbouw of renovatie.

Steigerwerk

Om gevelisolatie aan te brengen is een passende steiger die voldoet aan alle eisen nodig, dit heeft te maken met de voorschriften over weersinvloeden. Zo moet de steiger worden voorzien van kappen met krimpfolie en windreducerende netten zodat er geen water achter het systeem kan komen en schade wordt voorkomen tijdens het aanbrengen.

We bieden totaalconcepten aan inclusief steiger zodat u ontzorgd bent voor uw gevelisolatieproject.

Advies op maat

Om tot een juiste offerte te komen hebben we de mogelijkheid om via onze leveranciers een passend project advies te maken zodat u vooraf weet wat we gaan aanbrengen en hoe we dit gaan uitvoeren.

Heeft u vragen over gevelisolatie dan kunt u ons altijd bellen of mailen, er is altijd een specialist aanwezig die uw vragen kan beantwoorden.   

Over ons

Butun stukadoors is een professioneel stukadoorsbedrijf met meer dan 25 jaar ervaring en is gevestigd in Zaandam. Met onze jarenlange ervaring zijn we in staat u te helpen met diverse werkzaamheden. Onze achtergrond en historie is gevormd door een tweede generatie stukadoors familie. Met deze ervaring en vakkundigheid helpen we klanten door heel Nederland. Bij ons kunt u ook terecht voor een complete afbouw, voor bijvoorbeeld uw woning, winkel- of bedrijfspand. Bovendien werken we altijd in overeenstemming met de standaard met daarbij een bijbehorend plan.