Badkamer stuken kosten

Badkamer stuken kostenJ

e ziet steeds vaker dat badkamers niet meer betegeld, maar gestukt worden. Er zijn verschillende methoden mogelijk om uw badkamer van stukwerk te voorzien, welke hieronder besproken zullen worden. Uiteraard is het hoe dan ook van belang dat het stukwerk waterdicht is, om lekkage en schimmelvorming te voorkomen.

Wat kost het om je badkamer te laten stuken?

De kosten van het stuken van een badkamer zijn uiteraard afhankelijk van de afmetingen van de badkamer. Daarnaast speelt het mee of de wanden al relatief glad en vlak zijn, zoals bij een nieuwbouwwoning bijvoorbeeld, of dat er nog veel oneffenheden weggewerkt dienen te worden. In het laatste geval is er namelijk veel meer materiaal nodig, waardoor de kosten hoger zullen zijn.

Soorten stukwerk voor in de badkamer

Zoals hierboven genoemd zijn er verschillende soorten stukwerk mogelijk voor in een badkamer. Zo is er bijvoorbeeld microbeton. Microbeton is een sterke pleistersoort met betonlook. Het heeft hierdoor een wat meer industriële uitstraling. Bovendien kan het in patronen aangebracht worden. Naast microbeton is ook beton ciré een goede watervaste stuksoort op basis van cement. Beton ciré heeft een gladde afwerking en kan in verschillende kleuren aangebracht worden. Ten slotte is ook tadelakt een afwerkingsmethode die veel voor badkamers gebruikt wordt. Tadelakt is gemaakt op basis van kalk, waaraan kleurpigmenten worden toegevoegd. Hierdoor is tadelakt in veel verschillende kleuren uit te voeren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Zoals u hierboven al hebt kunnen lezen, zijn de kosten van het laten stuken van uw badkamer van diverse zaken afhankelijk. U kunt daarom altijd contact met ons opnemen. Wij maken graag een offerte voor u op maat, aan de hand van uw woning en wensen.