Hoe ziet de prijsopbouw van stucwerk eruit?

Wanneer je een stukadoor om een offerte vraagt, krijg je een bepaalde prijs. Maar hoe heeft de stukadoor deze prijs eigenlijk bepaald? Vaak bestaat die prijs uit drie kernonderdelen, deze bespreken we hieronder.

De montagekosten: het eerste onderdeel is de montagekosten, dit zijn de kosten van de stukadoor zelf. De montagekosten van de verschillende stucsoorten kunnen erg verschillen. Zo is de montage van spuitpleister gemakkelijker dan betonstuc of schuurwerk, waardoor het goedkoper is om spuitpleister te laten monteren.

Het materiaal: een stukadoor beschikt ook over de nodige materialen om het stucwerk voor je muur of plafond goed te kunnen uitvoeren, denk hierbij bijvoorbeeld aan: een stuckam, een blikschaar en een boor. De kosten die die stukadoor moet betalen om deze materialen aan te kopen en te onderhouden, zijn ook verrekend in de prijs van stucwerk.

Btw: ook op stucwerk moet je in Nederland belastingen betalen. Als je huis 2 jaar of ouder is, is dat gelukkig wel volgens het 9%-tarief in plaats van het 21%-tarief.