Sausklaar

Als u kiest voor een sausklaar stukwerk dan kiest ervoor om uw muur/plafond egaal, vlak, strak en van de oneffenheden te laten afwerken. Dit doen de stukadoren met behulp van een dunne laag gipsmortel.
Om sausklaar stukwerk af te werken gebruikt Butun.nl de beste kwaliteit van materialen. Hierbij gebruikt Butun.nl bijvoorbeeld voor de gaas waar nodig is Knauf, dit wordt meestal gebruikt om scheurvormingen te voorkomen.
Tijdens het voorstrijk gebruikt Butun.nl voor een beton of een gladde ondergrond van een  wand/plafond
Knauf betonkontakt.
Voor een sterk of onregelmatig zuigende ondergrond gebruikt Butun.nl de Knauf stucprimer, bijvoorbeeld bij een metselwerk of kalkzandsteen.

Na het uitvoeren van de voorstrijk is de beurt om de gips te verwerken op de wand/plafond, hierbij gebruikt Butun.nl Knauf MP75.  Dit materiaal is het meest gekozen gips, omdat je met Knauf MP75 een mooi glad eind resultaat krijgt en je kan het in alle soorten wanden en plafonds gebruiken zelfs in de keuken of badkamer.
Na het uitvoeren van de voorstrijk ben je nog niet klaar met de werkzaamheden. De wand/plafond wordt met een reilat gecontroleerd, dit wordt gedaan om golf effecten te voorkomen. Waar nodig is wordt ook nog geschuurd door de stukadoor, zodat er geen lucht onder de gips blijft. Als er lucht onder de gips blijft en dit niet geschuurd wordt met sponzen zal je eind resultaat minder kwaliteit bevatten.
Na het controleren van het aangebrachte gips, voer je de Topfinish uit. Dit is een dunpleister voor een gladde afwerking en kan op vele ondergronden aan gebracht worden. Butun.nl gebruikt hiervoor de Knauf Topfinish. Butun.nl brengt de topfinish aan met strijklicht, zo kunnen de stukadoren de oneffenheden en groeven beter inzien. Met dit werkwijze levert Butun.nl altijd de perfecte eind resultaat met het gewenste kwaliteit.