In dit artikel bespreken we de kosten en factoren die een rol spelen bij het stucen van nieuwbouwwoningen. Ontdek welke elementen de prijs beïnvloeden, zoals de oppervlakte, het soort stucwerk en de voorbereidende werkzaamheden. Zo kunt u een doordachte keuze maken en weet u precies wat u kunt verwachten van uw stucproject in een nieuwbouwwoning.

Inhoudsopgave

  1. Stucen in nieuwbouw
   1. Voorbereiding
   2. Aandachtspunten
  2. Stucen in oudbouw
   1. Voorbereiding
   2. Aandachtspunten
  3. Kosten nieuwbouw stucen
  4. Soorten nieuwbouw stucwerk
   1. Glad pleisterwerk
   2. Spachtelputz
   3. Sierpleister
   4. Leemstuc
  5. Kiezen voor kwaliteit
  6. Diensten naast nieuwbouw stucwerk
  7. Persoonlijk advies op maat
  8. Totaaloplossing voor uw woning
  9. Contact opnemen voor meer informatie of offerte

Stucen in nieuwbouw

Bij het stucen van een nieuwbouwwoning is het van belang om te weten dat de ondergrond vaak nog vochtig is en dat er nog veel werkzaamheden plaatsvinden. Daarom is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen voordat er gestart kan worden met het stucwerk. Een goede voorbereiding zorgt namelijk voor een mooi en duurzaam resultaat.

Voordat er gestart kan worden met het stucwerk, moet de ondergrond schoon, droog en vetvrij zijn. Daarna kan er een hechtingslaag aangebracht worden, die ervoor zorgt dat het stucwerk goed blijft zitten. Hierna kan het stucwerk aangebracht worden. Hierbij houden wij rekening met de luchtvochtigheid en temperatuur in de ruimte. Het stucwerk moet namelijk langzaam kunnen drogen om scheurvorming te voorkomen.

Stucen in oudbouw

Bij het stucen van een oudbouwwoning is het van belang om te weten dat de ondergrond vaak oneffen is en dat er mogelijk oude lagen verf of behang op zitten. Daarom is het belangrijk om de ondergrond goed te inspecteren voordat er gestart kan worden met het stucwerk. Een goede inspectie zorgt namelijk voor een mooi en duurzaam resultaat.

Voordat er gestart kan worden met het stucwerk, moet de ondergrond schoon, droog en vrij van oude verflagen en behang zijn. Hierna kan er een hechtingslaag aangebracht worden, die ervoor zorgt dat het stucwerk goed blijft zitten. Vervolgens kan het stucwerk aangebracht worden. Hierbij houden wij rekening met de luchtvochtigheid en temperatuur in de ruimte. Het stucwerk moet namelijk langzaam kunnen drogen om scheurvorming te voorkomen.

Kosten nieuwbouw stucen

De kosten voor het stucen van nieuwbouw zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de te stucen ruimte en het soort stucwerk dat u kiest. Over het algemeen liggen de kosten voor het stucen van nieuwbouw hoger dan voor het stucen van een bestaande woning, omdat er meer voorbereidende werkzaamheden nodig zijn.

De gemiddelde prijs voor het stucen van nieuwbouw ligt tussen de € 15 en € 30 per m². Deze prijs is inclusief arbeidskosten en materiaalkosten. Voor speciale afwerkingen, zoals sierpleister, betaalt u uiteraard meer.

Soorten nieuwbouw stucwerk

Bij het stucen van nieuwbouw heeft u de keuze uit verschillende soorten stucwerk. Hierbij kunt u denken aan glad pleisterwerk, spachtelputz of sierpleister. Elk type stucwerk heeft zijn eigen prijsklasse en uitstraling. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw woning.

Hieronder vindt u een uitgebreide uitleg van de meest voorkomende soorten stucwerk.

Glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk is de meest voorkomende vorm van stucwerk en wordt vaak toegepast in nieuwbouwwoningen. Dit type stucwerk is geschikt voor zowel wanden als plafonds en zorgt voor een strak en glad resultaat. Glad pleisterwerk is verkrijgbaar in verschillende diktes en kan in elke gewenste kleur aangebracht worden.

Spachtelputz

Spachtelputz is een populaire vorm van stucwerk en wordt vaak toegepast in nieuwbouwwoningen. Dit type stucwerk heeft een korrelige structuur en is verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes. Spachtelputz is zeer stootvast en daarom geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals de hal of trapopgang. Dit type stucwerk kan in elke gewenste kleur aangebracht worden.

Sierpleister

Sierpleister is een luxe vorm van stucwerk en wordt vaak toegepast in nieuwbouwwoningen. Dit type stucwerk heeft een bijzondere structuur en geeft uw wanden of plafonds een exclusieve uitstraling. Sierpleister is verkrijgbaar in verschillende structuren, van grof tot fijn. Ook hier geldt dat sierpleister in elke gewenste kleur aangebracht kan worden.

Leemstuc

Leemstuc is een natuurlijke vorm van stucwerk en wordt steeds vaker toegepast in nieuwbouwwoningen. Dit type stucwerk heeft een warme uitstraling en zorgt voor een goede vochtregulatie in huis. Leemstuc is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren en kan toegepast worden op zowel wanden als plafonds.

Bij het kiezen van het type stucwerk voor uw nieuwbouwwoning is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals uw persoonlijke smaak, de gewenste uitstraling en de toepassing van de ruimte. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring en adviseren u graag over de verschillende soorten stucwerk die het beste passen bij uw wensen en behoeften.

Door ons persoonlijk advies op maat kunt u er zeker van zijn dat u het beste resultaat krijgt voor uw nieuwbouwwoning. Wij nemen de tijd om samen met u te kijken naar de mogelijkheden en geven u een passend advies op basis van uw specifieke situatie. Zo zorgen wij ervoor dat u jarenlang kunt genieten van een mooi en duurzaam resultaat.

Kies voor kwaliteit

Bij het stucen van zowel nieuwbouw als oudbouw is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Als ervaren stukadoor met kennis van zaken, bent u bij ons verzekerd van een mooi en duurzaam resultaat. Daarnaast werken wij alleen met hoogwaardige materialen, zodat u zeker bent van de beste kwaliteit.

Wij begrijpen dat het stucen van uw woning een grote investering is en dat u hierbij de beste kwaliteit wilt. Daarom bieden wij altijd persoonlijk advies op maat, waarbij wij rekening houden met uw specifieke wensen en behoeften.

Diensten naast nieuwbouw stucwerk

Naast stucwerk bieden wij ook andere diensten aan, zoals schilderwerk en het leggen van vloeren. Hierdoor kunnen wij u een totaaloplossing bieden voor uw woning. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring en werken met de beste materialen. Of u nu een nieuwbouwhuis heeft of een oude woning, stucen is een belangrijk onderdeel van het afwerken van uw muren en plafonds. Als professioneel stukadoor bedrijf begrijpen wij bij Butun het belang van een goed stucwerk. Onze ervaren stukadoors weten als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste voorbereidingen te treffen en de juiste materialen te gebruiken om een mooi en duurzaam resultaat te krijgen.

Persoonlijk advies op maat

Bij Butun zijn wij gespecialiseerd in het stucen van zowel nieuwbouw als oudbouw. Wij begrijpen dat elk project uniek is en dat er verschillende factoren zijn die van invloed kunnen zijn op het stucwerk. Daarom bieden wij onze klanten altijd een persoonlijk advies op maat, waarbij wij rekening houden met uw specifieke wensen en behoeften.

Of het nu gaat om het stucen van een nieuwe woning of het renoveren van een oude woning, wij zorgen altijd voor een mooi en duurzaam resultaat. Door onze jarenlange ervaring en kennis van zaken weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste materialen en technieken toe te passen. Daarnaast werken wij alleen met hoogwaardige materialen, zodat u zeker bent van de beste kwaliteit.

Totaaloplossing voor uw woning

Naast het stucen van muren en plafonds bieden wij ook andere diensten aan, zoals schilderwerk en het leggen van vloeren. Hierdoor kunnen wij u een totaaloplossing bieden voor uw woning. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring en werken met de beste materialen, zodat u zeker bent van een mooi en duurzaam resultaat.

Contact opnemen voor meer informatie of offerte

Bij Butun vinden wij klanttevredenheid zeer belangrijk. Wij streven altijd naar een perfect resultaat en zorgen ervoor dat onze klanten tevreden zijn over het eindresultaat. Daarom krijgt u bij ons altijd garantie op het geleverde werk. Wilt u meer informatie over onze diensten of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u bij het realiseren van uw woonwensen.