FAQ

 • Contact: vraag meteen een offerte aan, of stel je vragen aan een ervaren stukadoor
  Dus, wil jij ook je stucwerk laten uitvoeren door een vakbekwame, gepassioneerde en ervaren stukadoor? Vraag dan nu een offerte aan, en dan berekenen we zo snel mogelijk de stucwerk kosten van jouw project. Heb je toch nog vragen of heb je nood aan deskundig advies? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze onderstaande veelgestelde vragen, misschien stelden andere mensen deze vraag ook al eens. Je kunt uiteraard ook steeds contact met ons opnemen, als je vragen hebt. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk je vragen en bekijken we samen met jou wat we voor jou kunnen betekenen.
 • Waarom zou je voor ons moeten kiezen om je stucwerk te laten uitvoeren?
  In dit artikel heb je al veel kunnen lezen over de kost van stucwerk en stucwerk zelf, maar waarom zou je dat stucwerk door ons laten doen? Wel, daar zijn enkele simpele redenen voor. Ten eerste vragen wij, in tegenstelling tot veel van onze concurrenten, eerlijke prijzen. Dat betekent niet dat je moet inboeten aan kwaliteit, integendeel. Ons stucwerk wordt gedaan door ons team dat bestaat uit vakbekwame stukadoors die met de nodige passie en ervaring elk stucwerk perfect afmaken. Ook doen we er alles aan om je en andere klanten 100 procent tevreden te stellen. Dat doen we niet alleen door perfect stucwerk te leveren, maar ook door steeds goed te controleren en snel te communiceren en paraat te staan wanneer dat nodig is. Kortom: wie voor ons kiest, kiest voor de beste kwaliteit van stucwerk aan een zeer lage prijs!
 • Zorg voor duidelijke overeenkomsten en maak concrete afspraken.
  Zoals we je al vertelden, geven sommige stukadoors geen garantie wanneer je zelf enkele onderdelen van de voorbereiding zoals het behandelen van muren en afplakken van ruimtes doet. Bespreek daarom altijd op voorhand wat je mag doen. Op basis van deze afspraken kun je dan zelf beslissen welke onderdelen je voor je rekening neemt, zo geniet je van een lagere prijs maar heb je toch garantie op je stucwerk.
 • Voorbehandeling van muren
  Voordat er gestuct kan worden, moeten muren voorbehandeld worden, dit kun je vergelijken met het schuren van muren bij schilderwerken. Tijdens de voorbehandeling van muren worden ze vet- en stofvrij gemaakt. Daarnaast worden zaken zoals spijkers, overblijfselen van behang, nietjes en schroeven verwijderd. Pas nadat de voorbehandelingen van de muren afgerond is kan het echte werk beginnen. Let op: ook hierover moet je je eerst informeren bij de stukadoor, het kan namelijk zijn dat de stukadoor geen garantie geeft op het stucwerk, als je de muren zelf voorbehandelt. Geeft je stukadoor geen garantie op het stucwerk, wanneer je zelf de muren voorbehandelt? Dan kun je de voorbehandeling van muren best overlaten aan de stukadoor of een andere stukadoor zoeken.
 • Afplakken
  Tijdens het voorbereidende werk, moeten de werkruimtes afgeplakt worden. Dit kun je zelf doen, zo kun je heel wat kosten besparen. Let op: soms geeft de stukadoor geen garantie als je zelf de ruimte afplakt. Vraag hierover dus altijd eerst info bij de stukadoor zelf.
 • Maak alle kamers, die gestuct moeten worden, leeg.
  Zoals we hierboven al vermeldden is het nodig om alle ruimtes die gestuct moeten worden, leeg te maken. Haal dus alle obstakels weg, zodat de stukadoor gemakkelijk en goed zijn werk kan uitvoeren. Weet je niet wat er allemaal verwijderd moet worden? Kijk dan naar de tekst hierboven, of vraag het aan je stukadoor.
 • Wat moet je doen tijdens het voorbereidende werk: de checklist
  Hierboven vermeldden we al de verschillende zaken die verwijderd moeten worden vooral de stukadoor kan beginnen met het stucwerk. Maar het verwijderen van zaken is niet het enige wat je kunt doen voor de komst van de stukadoor, er is nog een hele lijst met zaken die je kunt doen tijdens het voorbereidende werk. Deze hebben we hieronder voor je opgesomd in een handige checklist:
 • Overige zaken verwijderen
  Wanneer je kijkt naar de bovenstaande opsomming, zie je een grote gelijkenis: elk puntje gaat over het verwijderen van iets in de ruimte die gestuct moet worden. Er zijn nog andere zaken die je kunt verwijderen, denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine spullen. Ook deze kun je best verwijderen, zodat de ruimte toegankelijk is voor de stukadoor. Vergeet dus zeker niet de kamer die gestuct moet worden, op te ruimen!
 • Verwijder deuren
  Zijn er veel deuren in de ruimte die gestuct moet worden? Dan kun je er best zoveel mogelijk verwijderen. De deur van een wc kun je uiteraard best laten staan. Let op: het verwijderen van deuren is niet altijd noodzakelijk voor stucwerk, vraag dit daarom eerst na bij de stukadoor.
 • Verwijder afdekplaatjes, schakelmateriaal en stopcontacten.
  In de meeste ruimtes in woningen kun je verschillende stopcontacten vinden. Zijn er ook bij je stopcontacten te vinden in de kamer die gestuct moet worden? Dan moeten deze verwijderd worden, zeker de dekseltjes van de stopcontacten moeten weggehaald worden. Bevindt de kamer die gestuct moet worden zich aan de binnenkant van het huis? Dan kan de stukadoor de stopcontacten zelf afplakken.