Welke materialen gebruikt Butun.nl

Bij de uitvoering van de werkzaamheden, is het juiste materiaal gebruik van belang. In deze blog zullen we de materialen doornemen die wij gebruiken bij onze werkzaamheden.

Sm 700 Pro (Knauf)

Een SM 700 pro is een multifunctionele pleister dat als hechtpleister, wapeningspleister, renovatiemortel en afwerkpleister wordt gebruikt.
De SM 700 pro is ontwikkeld voor steenachtige ondergronden, zoals voor een bestaande cementpleister of voor een aquapanel. Met een SM 700 pro kunt u een buitenmuur stukadoren, dit is handig vooral bij kleine projecten. Dit materiaal is extra sterk door vezelversterking waardoor er minder kans is op scheurvorming.

Ardex R1

Ardex R1 is een renovatie pleister dat gebruikt wordt om de wanden en plafonds te gletten en te pleisteren tijdens een renovatie, maar ook in een nieuwbouw wordt dit materiaal gebruikt.
Ardex R1 bevat cement waarmee scheuren, gaten, sleuven & naden bij gipskartonplaten  gevuld wordt. Ook worden voegen in een geprefabriceerde beton elementen gevuld.
De Ardex R1 combineert de voordelen van een dispersiepleister met de snelle droging van een snel pleister. Dit materiaal wordt vooral tijdens een binnenhuis renovatie gebruikt.

Groene gipsplaten

Groene gipsplaten zijn ontwikkeld voor vochtige of betegelde ruimtes, zoals een badkamer, doucheruimtes, kleedkamers, zwembad & wc. De gips platen hebben een vertraagde wateropname en hebben bestand tegen schimmelvorming.

 

Knauf MP75

Knauf MP75 is het meest gebruikte gips soort door stukadoren. Dit materiaal is een machinepleister voor verwerking in één laag met een gips spuitmachine.
Knauf MP75 is geschikt voor alle steenachtige ondergronden in alle soorten woningen, ruimtes en gebouwen, maar het is niet geschikt voor vochtige bedrijfsruimtes. De Knauf MP75 heeft vele kenmerken zoals:
*Geschikt voor glad pleisterwerk
*Vochtregulerend
*Gelijkmatig hard
*Geschikt voor hoge laagdiktes
*Soepel te verwerken
Met Knauf MP75 krijg je een mooi glad eindresultaat vanwege de kleine vulstoffen.

 

Knauf Goldband

Goldband is een gipspleister dat handmatig verwerkt wordt. Dit materiaal kan gebruikt worden op alle steenachtige ondergronden binnenhuis wanden en plafonds. Het is ook geschikt voor in de keuken, badkamer & wc. Met Knauf Goldband krijg je een mooi glad eindresultaat dankzij de kleine vulstoffen. Het wordt zeer glad af gepleisterd door de stukadoren in één laag.

 

Knauf Goldband Quick

In tegendeel van Goldband wordt Goldband Quick voor kleine klussen gebruikt zoals een renovatie of kleine ruimtes. De Golfband Quick heeft een korte afbindtijd. Dit materiaal wordt handmatig verwerkt in één laag. Door de bijzondere receptuur is Golfband Quick ideaal voor laagdiktes vanaf 5 mm.